Projecten
52 weken duurzaam
Deze feel-good-campagne geeft alle tools om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Met 52wekenduurzaam bieden we een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame uitdaging. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. Wij onderzoeken wat er wel kan.
Groene Loperpaden
Met dit project wordt de groene loper uitgerold vóór en dóór buurtbewoners. De groenste wandelpaden van de stad zorgen voor een actieve betrokkenheid van bewoners bij de openbare ruimte en helpen mee de stad samen met haar bewoners verder te vergroenen. Groene Loperpaden vormen de ecologische verbindingen door de stad.
Tiny Forest
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.
Campagne tegen zwerfafval
Hoe krijgen we kinderen enthousiast op dit ‘vieze’ thema en hoe verleiden we drukke scholen om mee te doen? Met een origineel en nuttig programma! En door een programma op maat te ontwikkelen. Jonge kinderen werden tot Zorro’s geridderd die het zwerfafval te wapen gingen. Niet met een zwaard, maar met bezem en prikstok. En in competitie. Welke klas haalt het meeste zwerfafval op in de wijk? De kinderen waren niet meer te stoppen!
Campagne energiebesparing studenten
Een campagne die ik samen met de doelgroep studenten heb opgepakt en uitgewerkt. Met een toon die aansloeg. Niet met opgeheven vinger, maar met het goede voorbeeld, en met een enthousiaste en verleidelijke campagne. Sexy en toegankelijk. Net even anders. Met beperkte middelen, maar groot bereik.
Lokaal netwerk van wereldverbeteraars
Voorheen voelde de gemeentelijke netwerkbijeenkomst voor bewoners vaak als een sociale verplichting. Maar dit keer was het heel anders. Inspirerend en leuk. We organiseerden een filmcursus en festival voor wereldverbeteraars. Deelnemers waren supergedreven. Ze leerden iets waar ze echt iets aan hebben. En er ontstond een nieuw lokaal netwerk. Wie weet waar dit in de toekomst toe zal leiden…
Buurttuin Cremertuin
Het was een zonnige dag in 2014. Ik filmde een stuk of dertig mensen die allemaal iets moois wilden maken van een braakliggend stukje Utrecht. En stuurde het filmpje via mijn netwerk naar de hoogste baas van de NS. Binnen een uur werd ik gebeld. En de volgende dag kregen we groen licht. Buurtmoestuin en natuurspeeltuin De Cremertuin was geboren.
Autodeelproject Slettebak
Een jaar lang leven zonder eigen auto. Daarover vloggen we als onderdeel van de doelstelling om met minder auto’s in de binnenstad te rijden. We gaan op zoek naar alternatieven en komen uit bij de elektrische deelauto. De auto die vreemd gaat met meerdere mensen. Een Slettebak dus…
Klompenpaden
Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er veel te ontdekken en beleven. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Kwartier maken
Door de positieve vibe en luisteren naar de persoonlijke behoeftes werd de buurt serieus genomen. En door een creatieve oproep met film werd de boodschap niet alleen breed verspreid, maar werd ook daadwerkelijk een geschikte ondernemer aangetrokken. Een nieuw gezicht die het proces van verandering verder in gang zette.
Groen filmfestival
De trots van de kinderen over hun eigen filmproductie op het grote doek werkte waanzinnig. We hebben met dit project stadskinderen een natuurervaring voor het leven gegeven.
Gezonde Buurten
Een project van onderop, waarbij we goed luisterden naar wat bewoners echt wilden. Veel mensen waren dat niet gewend, en werden zelfs bang dat er teveel van ze verwacht werd. Het succes zat in de balans van verantwoordelijkheid geven en ook helpen verbinden en ontzorgen waar nodig. Ofwel met volle aandacht mensen begeleiden om hun idee tot uitvoering te brengen.