project

Groen filmfestival

Video afspelen

Opdrachtgever 

IVN

Uitdaging

Het project Groen doet Goed is er op gericht om scholen, BSO’s en ouders het belang van natuur en buiten zijn voor kinderen te laten inzien. Om ervoor te zorgen dat kinderen meer de natuur in trekken. Met name kinderen uit grote steden en van allochtone afkomst komen amper in de natuur. Yassine en Zineb uit Utrecht bijvoorbeeld. Yassine is nog nooit in een Nederlands bos geweest, maar hij verwacht dat hij er ijzer en goud kan vinden – net als in zijn favoriete spel Minecraft. Hoe kunnen we kinderen als Yassine en Zineb de mooie Nederlandse natuur laten ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien?

Aanpak en impact

Vijf scholen/ BSO’s werden geselecteerd om mee te doen aan een filmfestival en een training filmpjes maken. Wie maakt de mooiste natuurfilm?

Tijdens een eerste bezoek werden de kinderen enthousiast gemaakt voor het project, en werd het programma toegelicht. De tweede keer kregen de kinderen filmles, werd nagedacht over een script en werden groepjes gemaakt om mee te oefenen. Tijdens een natuurexcursie maakten de kinderen (met iPad of eenvoudige camera) hun mooiste natuurshots. Ik begeleidde de kinderen met regieaanwijzingen en monteerde uiteindelijk de filmpjes. Het filmfestival was de klap op de vuurpijl. In een afgehuurde grote bioscoopzaal zaten de kinderen te genieten van popcorn en hun eigen producties. En reken maar dat er heel veel ouders, opa’s en oma’s thuis beretrots waren op deze natuurkinderen…

Scroll naar top