project

52 weken duurzaam

Video afspelen

Opdrachtgever

Eigen project – samenwerking met vrienden

Uitdaging

Als milieupositivist en firestarter steek ik graag anderen aan. Hoe kan ik mijn steentje bijdragen aan een mooiere en duurzame wereld? Onder over mij beschrijf ik waar mijn drive vandaan komt. Hoe mijn groene rode draad is ontstaan.

Ik zie dat veel mensen zich zorgen maken over de aarde. Wel iets willen doen, maar niet goed weten wat omdat het zo groot en heftig voelt. En omdat we zelf zo klein en nietig zijn. Heeft het wel zin? Jazeker! Maar hoe dan? Door gewoon te beginnen!

Aanpak en impact

In het najaar van 2020 valt alles op zijn plek. Met vrienden zet ik de campagne 52wekenduurzaam op. Wij gaan onderzoeken wat er wel kan. Positief, avontuurlijk en lichtvoetig. Falen kan niet. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam leven juist veel toevoegt. Je kunt mooier gaan wonen, je gezonder en energieker voelen, meer vrije tijd krijgen, lekkerder gaan eten, nieuwe vrienden maken en geld besparen. Hoe? Dat gaan we onderzoeken. Een jaar lang iedere week een kleine stap. Een kleine duurzame stap. Gewoon een weekje om het uit te proberen. Bevalt het, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. Zo simpel.

Begin 2021 starten we. Met circa 7000 mensen. Waarschijnlijk zelfs ongeveer het dubbele aantal, omdat er veel families meedoen. 52 Weken Duurzaam, we gaan het gewoon doen!

Scroll naar top